کتاب روش شناخت بیماری در طب سنتی ایرانی


۷۰,۰۰۰ تومان

فایل PDF (پی‌دی‌اف)

با حجم ۱٫۱۵۰ مگابایت

۱۲۱ صفحه (تایپ شده و با کیفیت بالا)

برای خرید و دانلود کلیک نمائید

این کتاب شامل سرفصل‌های بسیار مهم در زمینه روش‌های تشخیص بیماری‌ها در طب سنتی ایرانی اسلامی است

فهرست عناوین کتاب؛

أ. شناسایی دقیق مزاج بیمار

۱٫تعریف مزاج‌شناسی

۲٫ اهمیت مزاج‌شناسی: أ. تأثیر مزاج‌شناسی در سلامت و درمان / ب. اهتمام اهل‌بیت علیهم‌السلام به مزاج انسان / ج. نقش مزاج در زندگی زناشویی

۳٫ چگونگی پدید آمدن خلط‌ها در بدن

چهار عنصر اصلی و تشکیل مزاج‌های چهارگانه

عنصر اول: «آتش» و نقش آن در پدید آمدن مزاج «صفرا»

۱٫ارتباط آتش با «صفرا» / ۲٫ زمینه‌های پیدایش مزاج «صفرا» / ۳٫ ویژگی‌های افراد «صفراوی» / ۴٫غلبه «صفرا» در اندام مختلف و تعادل آن / ۵٫ درمان کلی غلبه «صفرا» / ۶٫ جدول تغذیه افراد صفراوی (غذاهای سرد و تَر)

عنصر دوم: «هوا» و نقش آن در پدید آمدن مزاج «دم»

۱٫ارتباط هوا با «دم» / ۲٫ زمینه‌های پیدایش مزاج «دم» / ۳٫ ویژگی‌های افراد «دموی» / ۴٫غلبه «دم» در اندام مختلف و تعادل آن / ۵٫ درمان کلی غلبه «دم» / ۶٫ جدول تغذیه افراد دموی (غذاهای سرد و خشک)

عنصر سوم: «آب» و نقش آن در پدید آمدن مزاج «بلغم»

۱٫ارتباط آب با «بلغم» / ۲٫ زمینه‌های پیدایش مزاج «بلغم» / ۳٫ ویژگی‌های افراد «بلغمی» / ۴٫غلبه «بلغم» در اندام مختلف و تعادل آن / ۵٫ درمان کلی غلبه «بلغم» و منضجات و مسهلات / ۶٫ جدول تغذیه افراد بلغمی (غذاهای گرم و خشک)

عنصر چهارم: «خاک» و نقش آن در پدید آمدن مزاج «سودا»

۱٫ارتباط خاک با «سودا» / ۲٫ زمینه‌های پیدایش مزاج «سودا» / ۳٫ ویژگی‌های افراد «سوداوی» / ۴٫غلبه «سودا» در اندام مختلف و تعادل آن / ۵٫ درمان کلی غلبه «سودا» و منضجات و مسهلات / ۶٫ جدول تغذیه افراد سوداوی (غذاهای گرم و تَر)

آمیزش عناصر چهارگانه و تشکیل مزاج‌های ترکیبی

انتقال مزاج از والدین و تشکیل مزاج سرشتی و ژنتیکی (جبلی)

روش‌های تشخیص دقیق مزاج انسان: ۱٫مشخصات ظاهری افراد / ۲٫ گرایش‌های غذای افراد / ۳٫ تمایلات پنداری و رفتاری افراد

«مزاج انواع» و تأثیرات شگرف آن در انسان: ۱٫مزاج جنسیت / ۲٫ مزاج اندام‌های بدن / ۳٫ مزاج سنّ / ۴٫ مزاج خواب و بیداری / ۵٫ مزاج زمان / ۶٫ مزاج مکان / ۷٫ مزاج گیاهان / ۸٫ مزاج حیوانات / ۹٫ مزاج فصول / ۱۰٫ مزاج رنگ‌ها / ۱۱٫ مزاج طعم‌ها و مزه‌ها

جدول کامل تشخیص مزاج افراد

ب. کنترل نبض بیمار

أ. چیستی نبض

ب. چگونگی نبض: ۱٫ نبض مردان و زنان / ۲٫ نبض دوران کودکی تا کهنسالی / ۳٫ نبض در مزاج‌های گوناگون / ۴٫ نبض در فصول مختلف سال / ۵٫ نبض در هنگام حالات روانی

ج. نقش نبض در تشخیص و درمان

د. چگونگی گرفتن نبض و شرایط گیرنده آن

ه‍. شرایط بیمار دارای نبض

و. تأثیر غذا در نبض

ب. بررسی ادرار و مدفوع بیمار (بول و براز)

أ. چگونگی ادرار و نقش آن در تشخیص بیماری: ۱٫ انواع رنگ ادرار و دلالت آن بر سلامت یا بیماری / ۲٫ رقّت یا غلظت ادرار و نقش آن در تشخیص بیماری / ۳٫ بوی ادرار و نشان دادن بیماری‌های گوناگون / ۴٫ حجم ادرار و دلالت آن بر بیماری‌ها / ۵٫ انواع رسوب در ادرار و نقش آن در تشخیص بیماری

ب. چگونگی مدفوع و نقش آن در تشخیص بیماری: ۱٫ خشکی و رطوبت مدفوع و دلالت آن بر بیماری / ۲٫ رنگ مدفوع و دلالت آن بر بیماری

  انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۱               تعداد بازدید : 49

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

ابجد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما